Ritarit kolmanteen peräkkäiseen voittoonsa

9.3.2020Kristika ryminällä kolmanteen peräkkäiseen voittoonsa

Bum! Kristika voittoon 96-70! Voiton arvoa nostaa entisestään se, että Korikouvot olivat tuoneet Turkuseen asti puolet heidän Korisliigajoukkueen pelaajistaan! 

Korikouvojen kokoonpanot tällä kaudella ovat olleet kovin erilaisia, johtuen heidän edustusjoukkueen peleistä ja aikatauluista. Tällä kertaa paikalle saapui heidän paras mahdollinen nippunsa, sillä paikalle aina itärajalta länsirannikon maisemiin oli saapunut tämän kauden korisliigakokemusta omaavia pelaajia. Pituutta ja kovuutta korinalle kouvoilla oli laittaa 210cm Mika Nuolivirta, 207cm Ilmari Toikkanen ja jenkkivahvistus 201cm James Suber. Laidoille ja takamiesosastolla peluutettiin pelaajia kuten 198cm Vili Nyman, 193cm Oscar Storgård, 193cm Joel Mäntynen ja 197cm Henri Permanto. Eli kova oli nippu ritareita vastassa ja haaste vastaanotettu.

Ritareiden isot miehet Manuel Barnes ja Mikael Aalto olivat liian nopeita, vahvoja ja taitavia puolustettavaksi ja näin ollen kummatkin turkulaiset pääsivät hienoihin henkilökohtaisiin tilastolukemiin 23/12 ja 33/13. Kolmas iso ritarimme Pyry Rantanen (185cm) pelasi ja taisteli hienosti. Pyryn hyvien otteiden myötä tehokas kaksikomme Manu ja Mikael saivat tarvitsemansa huiliminuutit.

Laituri osastolla ritarit Joona Tuomala ja Lauri Tuomela pelasivat esimerkillisen terävästi ja olivat kiinni puolustettavissaan koko 40min. Kummatkin keräsivät hienojen tilastojensa ohella 4 hyökkäyspään levyä. Joona 18/7 ja Lauri 8/7. 

Takamiehet Matias Suomi (5p) ja Santeri Latvala (8/8 syöttöä) jakoivat hyvin pallonkäsittelijän vastuuta ja takuuritarimme vastasivat myös esimerkillisesti hyökkäyspelimme kontrollista ja toimivuudesta. 

Todella tehokas, terävä, joukkueenvoimin ansaittu voitto kovasta vastustajasta näin hiihtolomaviikon päätteeksi!

Kristika: Aalto 33/13, Barnes 23/12, Latvala 8/8 syöttöä, Tuomala 18/7, Tuomela 8/7, Suomi 5, Rantanen 0/2, Diaz Suomela, Hazrati, Rantapaju

Kouvot: Nuolirta 8/5, Suber 12/4, Nyman 4/3, Storgård 9, Toikkanen 9/5, Permanto 8/2, Mäntynen 11, Lehtonen 9, Kalin

Etiäpäin ja kohti seuraavaa. Kristika kohtaa torstaina Tampereella playoff paikasta kamppailevan, pyrinnön. Pyrintö on viime viikolla vahvistanut ryhmäänsä hankkimalla Tampereelle, FoKoPossa alkukauden pelaannneen Isaac Williamsin (20p/0ttelu).

Jätte bra ritarit, loistavaa Kristika koripalloa!
#namikalainen #kaupunginomatritarit #kristikaturku #ymcaturku_koris#m1da