MuKi vs Kristika

28.2.2020Kristika otti hieman eroa karsintaviivaan

MuKi vs Kristika Turku 76-89 (10-13, 26-27, 12-28, 28-21)

Kristika kävi sunnuntaina hakemassa tärkeät pisteet Helsingistä, MuKin vieraana. Ennen ottelua Kristika oli MuKia ja Raidersia edellä 2p aivan karsintaviivan yläpuolella. Näin ollen voitto ottelusta oli erittäin tärkeä, sillä kauden jälkeen jos joukkueet ovat edelleen tasapisteissä, on Kristika silloin MuKia edellä. Samalla myös taistellaan paikasta ”auringossa”, eli playoffeihin. Voiton myötä Kristika nousi Pyrinnön kanssa tasapisteisiin (Kristikalla yksi ottelu vähemmän), jaetulle sijalle 8. Eli nyt käydään taistoa joka ottelussa aina molempiin suuntiin, paikasta playoffeihin ja ”peikosta” joutua karsintaviivan alapuolelle. 

Vähän jouduttiin asiassa eksyksiin, joten takaisin sunnuntaiseen otteluun. Ensimmäinen puoliaika oli tasaista pelaamista, jossa kummallakin joukkueella oli hetkensä. Kotijoukkueen aktiivinen puolustus tuotti turkulaisille menetyksiä, josta MuKi pääsi juoksemaan itselleen helppoja pisteitä. Kristikan Manu Barnes oli hyvällä pelipäällä ja sai aikaan ensimmäisellä 20 minuuttisella jo 16p. 

Kolmas erä olikin ottelun ratkaisevin. Kristika nosti pelitempoaan ja pääsi hyvän puolustuksen ja puolustuslevypallojen kautta juoksemaan kenttää koko joukkueen voimin. Santeri Latvala (14p), ja Mikael Aalto (26p), nousivat omalle tasolleen ja olivat hienosti hyökkäyspäässä esillä vierasjoukkueen ottaessa ratkaisen eron, joka parhaimmillaan oli jo 25p. Hyökkäys oli iloista ja mies sekä pallo liikkuivat hienosti, jonka johdosta taululle merkittiin hienot 89 pistettä vieraskentällä.

Loistava peli ja voitto ritareilta koko joukkueen voimin!

Pyry Rantanen 0/2 syöttöä, Mikael Aalto 26/17!!, Matias Suomi 3/3/4 syöttöä, Elias Diaz Suomela 4/1, Manuel Barnes 25/9!, Santeri Latvala 14/4/9 syöttöä, Lauri Tuomela 8/3, Daniel Rantapaju 2/0 ja Joona Tuomala 7/15

Seuraava ritareiden kotiottelu sunnuntaina 23.2.2020, Kupittaan palloiluhalli klo 17:00!

Vastassa Tomi Lommin nykyinen joukkue KoriKouvot!

#namikalainen #ymca_koripallo #kaupunginomatritarit