Daniel Rantapaju

14.9.2019Daniel Rantapaju
Daniel Rantapaju

PAM!! TuNMKY:n kasvattien nousu Kristikan miesten joukkueeseen kasvaa muodossa Daniel Rantapaju

Daniel Rantapaju, 15-vuotias, takamies tekee debyyttinsä miesten joukkueessa Kristikassa kaudella 2019-2020.  Viime kaudella nuori TuNMKY juniori otti ensimmäiset askeleensa miesten tasolla Namika Turku II-divisioona joukkueessa. Hyvät otteet niissä peleissä todistivat, että Daniel voidaan nostaa edustusjoukkueen rinkiin kehittymään ja haastamaan vanhempiaan 1A-divisioona tasolle. Ensi kausi tulee olemaan pelaajalle ”kiireinen”, sillä Daniel edustaa Turun NMKY:n värejä Kristikan lisäksi myös 16-vuotiaiden SM-sarjassa, EYBL:ssä sekä 17-vuotiaiden valtakunnallisessa 1-divarissa. 

Daniel Rantapaju
Syntymäaika: 2004
Pituus: 180cm
Paino: 75kg
Kasvattajaseura: Turun NMKY
Pelipaikka: 1

Daniel Rantapaju on takamies joka pystyy pisteiden tekoon sekä löytämään vapaan pelaajan. Takamiehenä hän tykkää käyttää palloskriinejä, joiden avulla hän monipuolisena pelaajana pystyy tekemään pisteitä 3p kaaren takaa sekä pompusta keskietäisyydeltä. Hän on taitava pelaajaa pallon kanssa, joka osaa käyttää erinäisiä liikkeitä voittaakseen pelaajansa 1vs1 tilanteissa. Puolustuksessa Danielilla riittää fysiikka ja halu tehdä aktiivista puolustustyötä. 

Päävalmentaja Ruohosen ajatuksia Danielin noususta miesten rinkiin:

”Todella hieno juttu, että meidän oma kasvatti on valmis ja toki todella motivoitunut ottamaan vastaan haasteen miesten ympäristössä. Tulevaisuus on hänen kohdallaan auki korkealle, kunhan palaset loksahtavat kohdalleen ja matka on myönteinen. Ensimmäinen askel on vakiinnuttaa paikka Kristikan kokoonpanossa ja ansaita rooli joukkueessa”.

Pelaajan mietteet tulevasta haasteesta:

”Odottavilla ja jännittyneillä fiiliksillä. Odotan innolla myös yhteistyötä uusien valmentajien ja pelikavereiden kanssa. Kiitos mielenkiinnosta ja luottamuksesta ottaa junnu mukaan äijien rinkiin!”

Tervetuloa ritarien maailmaan Daniel!