Matias Suomi Kristika ritari

1.8.2019


Matias Suomi
Matias Suomi

Kristika Turku ritari, Matias Suomi

Takakentällä viihtyvä 24-vuotias Matias Suomi on Kristika Turun uusimpia pelaajia. Matias siirtyy Turkuun naapuriseura Kaarinan Urasta. 

Matias on ”vikkeläkinttuinen” takamies, joka nopeudellaan aiheuttaa paljon ongelmia vastustajille. Matiaksen vahvuuksia on aktiivinen, suoraviivainen pelitapa. Hyökkäyksessä hän tuo palloa kentän yli nopealla temmolla ja osaa hyödyntää nopeuttaan ajamalla vahvasti kohti koria. Puolustuksessa hänen pelitapa yhdistettynä hyvä pelinlukutaito, luo paljon riistoja.

Turun seudun urheilulukion (TuBA) suorittanut pelaaja, omaa hienon nuorten sarjojen menestyksen. Kasvattajaseuransa Kaarinan Uran kanssa, Matias on ollut joukkueidensa kantava voima takamiehen pelipaikalla voittaen 16-vuotiaiden ja 19-vuotiaiden SM-sarjojen hopeaa kausina 2010 ja 2013. Miesten sarjoissa Matias on edustanut kasvattajaseurassaan kausina 2013-2018 valtakunnallisella 1A ja 1B tasolla.

Henkilökohtaisia tilastomerkintöjä:

16-vuotiaiden SM-sarja #1 riistoissa. 4,64 riistoa ottelua kohden!!
16-vuotiaiden SM-sarja #3 syötöissä. 2,86 syöttöä
19-vuotiaiden SM-sarja #2 riistoissa. 2,59 riistoa  
Kausi 2015-2016 miesten 1B divisioona 9,8p ottelua kohden
Kausi 2014-2015 miesten 1B divisioona 27p ottelussa Raholan Pyrkivä vastaan.

Ronden mietteet Matiaksesta:

Matias tunnetaan hyvänä ja aggressiivisena puolustajana, nopeudellaan hän tuo Kristika Turkuun lisää optioita puolustukseen sekä auttaa joukkuetta luomaan etuja. Tarkoituksena on tuoda Kristikalle vielä aktiivisempaa peliä viime kaudesta, joten uskon Matiaksen löytävän roolin joukkueesta sekä hänen pelityylinsä sopivan loistavasti tulevan kauden joukkueeseen.

Matiaksen ajatuksia tukevasta kaudesta Kristikan kanssa:

Hienoa päästä edustamaan Kristikaa ja pelaamaan kupittaalla! Odotan innolla kauden alkua sillä joukkue vaikuttaa erittäin pätevältä ja kilpailukykyiseltä, joten kaudesta tulee varmasti mielenkiintoinen myös senkin takia, että kristikan paita ensimmäistä kertaa päällä.

Tervetuloa Matias Turkuun ja ritareiden alati kasvavaan porukkaan!

#namikalainen #kristikaturku #kaupunginomatritarit