Aleksi Kylmälän signaus

25.7.2019Aleksi Kylmälä
Aleksi Kylmälä

Aleksi Kylmälä vahvistamaan Kristikan takakenttää

TuNMKY:n edustusjoukkueen Kristikan kokoonpano täydentyy hienosti kun Huut Lakersin kasvatti Aleksi Kylmälä liittyy joukkueen vahvuuteen.


Aleksi Kylmälä, 20-vuotias, passfirst takamies, tuo hyökkäykseen vauhtia, korilleajoja, syöttötaitoa ja luovaa pelinrakentelua.  Puolustuksellisesti Aleksin vahvuuksia on 1vs1 puolustaminen, sekä nopeat ”jalat” koko kentän puolustamiseen. 


Aleksi on urallaan edustanut enimmäkseen KTP:tä, mutta kaudella 2018-2019 Aleksi pelasi armeijan ohella viisi ottelua 1A divisioonassa Korikouvojen paidassa. Viime kaudella Kristikaa vastaan käydyssä ottelussa, Kylmälä pelasi 33min. joiden aikana hän tehtaili 5p ja 2 syöttöä. 


20-vuotiaan Aleksin ”kovimmat” tilastot pelaajana tähän mennessä ovat syntyneet A-junioreiden SM-sarjassa. Kaudella 2017-2018 Aleksi oli SM-sarjan paras syöttäjä, 8,1 syötön keskiarvolla! Yksittäisessä ottelussa kyseisenä kautena hän rekisteröi parhaakseen 13 syöttöä HNMKY:tä vastaan! Pisteitä ottelua kohti syntyi 9,5 ja korkeimmat pisteet 18p, tulivat ottelussa KTP vs Helsinki ROCKS.


Päävalmentaja Ruohosen ajatuksia uusimmasta ritarista:


”Hienoa saada Aleksin kaltainen nuori mies joukkueeseen, joka on todella motivoitunut uuteen haasteeseen Kristikan ympäristössä ja tuo takamiesosastolle lisää uusia optioita. Hän tuo joukkueeseen positiivista, taistelevaa asennetta ja ”tervettä” kilpailua takakentälle. Pelillisesti Aleksi löytää kentältä vapaat pelaajat hyvän pelinluku- ja syöttötaitonsa avulla. Puolustuksellisesti hänellä on nopeat jalat ja halu tehdä töitä joukkueen hyväksi”


Aleksi ”Allu” Kylmälän mietteet:


”Aivan älyttömän hienoa päästä osaksi Kristikan joukkuetta. Tunnen itseni hyvin lämpimäksi tervetulleeksi josta voi kiittää staffia kenen kanssa olen jutellut. Vähän heidän pelitapaansa olen nähnyt ja tiedän että se sopii paremmin kuin hyvin minulle. Omat tavoitteeni kaudelle on kehittyä pelaajana joukkueen mukana ja jatkaa joukkueen hyvää menestymistä sarjassa. Odotan innolla kauden alkua”!


 Välkommen till Åbo Allu! Tervetuloa ritareihin ja Suomen Turkuun!

”Kaupungin omat ritarit”