Niin lähellä, mutta....

27.10.2018
Lahti Basketball - Kristika Turku 78-76 (21-26, 21-29, 23-13, 13-8)

Lahti Basketball vs Kristika Turku tarjosi perjantaina koripallon ystäville Lahdessa ja ruudun ääressä olleille todella hienon ottelun. Kristika Turku johti ottelua kolme neljännestä, mutta heikko viimeinen 10 minuuttinen koitui tappioksi.  

Ensimmäinen puoliaika oli Kristikalta todella hienoa pelaamista. Varsinkin hyökkäyksessä oli hyvä tempo ja ratkaisuja tuli kaaren takaa ja korin läheisyydestä laajalla rintamalla. Nähtiin molemminpuolin hienoja suorituksia sekä joukkueena, että yksilösuorituksina. 

Puolustuksessa Kristika oli koko ottelun todella hyvä. Se piti heidät mukana ottelun voitosta varsinkin kun toisella puoliajalla hyökkäys ei toiminut niinkuin he olisivat halunneet.

Loppujen lopuksi tämä ottelu kuitenkin näytti miten paljon kokemus merkitsee. Kovissa paikoissa, ratkaisevilla loppuhetkillä kokemus astuu esiin rauhallisuutensa sekä varmuutena. Mitään ylimääräisiä liikkeitä tekemättä Vesa Mäkäläinen oli juuri tuon voiton ja tappion ratkaiseva ero. Mäkäläinen pisti palloa varmasti sukkaan kun sitä tarvittiin ja viivalle astuessa pallo meni sisään konkarin ottein.

Harmittava tappio, mutta kyllä pojat osoittivat miten vaarallinen joukkue on rakenteilla! Moni pelaaja Kristikan joukkueessa saa ensimmäistä kertaa miesten tasolla ”oikeasti” paljon vastuuta. He saavat peliminuutteja enemmän kuin ennen, heille pelataan palloa enemmän hyökkäyksessä sekä he ovat kentällä silloin kun pelejä ratkaistaan. Otteluiden myötä kokemusta kertyy ja loppukaudesta Kristika tulee olemaan vielä entistä parempi!

Päävalmentaja Ruohosen kommentit ottelusta:

Pelasimme ensimmäiset kaksi erää hyvää ja kauden parasta korista. Lahti tuli kopista kolmanteen todella kovaa ja meillä oli hetken aikaa vaikeuksia omassa pelirytmissä.

Viimeinen 10 minuuttinen mentiinkin tasaisissa merkeissä ja peli olisi voinut kääntyä kummalle tahansa, nyt se kääntyi Lahden kahden pisteen voittoon.

Tästä on hyvä jatkaa työtä kohti seuraavaa peliä, olemme oikealla tiellä!

Pistemiehet:

Turku: Mikael Aalto 8/9, Tomi Lommi 12/2, Niko Malinen 5/3, Eero Lehtonen 9/9, Joona Tuomala 15/5, Jere Luoma 8/3/7 syöttöä, Santeri Latvala 19/6 syöttöä

Lahti: Vesa Mäkäläinen 24/8, Henry Pwono 13/4, Sami ikävalko 11/7 syöttöä, Jarred Jones 15/9

Seuraava ottelu 2.11.2018 Kristika Turku vs HNMKY klo 18:30 Kupittaan palloiluhalli!

Tule paikalle kannustamaan ja ihailemaan poikien hienoja otteita livenä. Poikien otteet ja tulokset ovat sen ansainneet!

 ”kaupungin omat ritarit”