Perjantai illan kärkikamppailu Lahti Basketball vs Kristika Turku

26.10.2018
Tänään perjantaina Lahden illassa pelataan 1A divisioonan kärkikamppailu Lahti Basketball vs Turun ylpeys, Kristika Turku!

Kotijoukkue Lahti Basketball oli kauden ennakkokaavailuissa jokaisen suurin suosikki nousemaan korisliigaan ja hienosti on Lahti kauden aloittanutkin. Kolme vahvaa esitystä ja kolme voittoa. Lahti ”pursuaa” nimekkäitä pelimiehiä, mutta nostetaan esille Lahden kaksi kovinta suomalaispelaajaa. Ne ovat tietenkin hienot urat luoneet Ilkka Vuori sekä Vesa Mäkäläinen. Edellä mainitut pelaajat plus kaksi yhdysvaltalaisvahvistusta Jarred Jones ja Henri Pwono luovat Lahden ylivoimaisesti nimekkäimmät pelaajat 1A divisioonassa. Hyvää laadukasta taustatukea antavat Hannes Koskinen, Aleksanteri Ahola, Otto Aalto ja Sami Ikävalko, joten laajuutta Lahdelta löytyy!

Niin ja entäs tuo vierasjoukkue Kristika Turku? Noh, ei sielläkään tarvitse hirveästi nöyristellä. Kausi lähtenyt hienosti myös TuNMKY:n edustusjoukkueelta käyntiin. Kolme ottelua ja kolme vakuuttavaa voittoa!  Vaikkakin ensimmäiset ottelut ovat olleet etukäteen hännille veikattuja joukkueita vastaan, niin kyllä Kristika on hoitanut nuo pelit paremmin kuin mallikkaasti. Kristikalta löytyy myös laajuutta ja laatua rosterista. Kotimaisin voimin pelaavalta Kristikalta löytyy nimiä kuten Niko Malinen, Eero Lehtonen, Santeri Latvala, Mikael Aalto, Tomi Lommi, Jere Luoma ja Joona Tuomala. 

Muutama miete ennen illan ottelua, Kristikan päävalmentaja Juha ”Ronde” Ruohoselta sekä Tomi ”Kristika konkari” Lommilta.

Juha Ruohonen:

Kiva päästä haastamaan Lahtea heidän kotikentällään. LaBa on laadukas joukkue ja monen papereissa ennakkosuosikki sarjan voittajaksi, joten meidän pitää onnistua huomenna pienissä asioissa ja yksittäisissä tilanteissa todella hyvin, että taistelemme voitosta.

Meillä on kolme selkeää voittoa alla, joten itseluottamus on korkealla ja hyvillä fiiliksillä lähdemme kohti Lahtea. Odotettavissa on hyvätasoista korista ja tunnelmaa hallissa.

Tomi Lommi:

Kova matsi varmasti tiedossa. Mäkäläisen ja Vuoren paluu on kova juttu divarille ja etenkin Lahdelle. Lahti on odotetusti yksi sarjan parhaista joukkueista ja kiva päästä mittaamaan meidän tämänhetkistä tasoa Lahteen.

#kristikaturku ”Aidosti Turkulainen” ”kaupungin omat ritarit”